Gasztronómia

Településünk jellegzetes élelmiszerei, étekkülönlegességei.

Az aszaltszilvát már több száz éve készítik Fonyban, a vulkanikus talajnak köszönhetően jó minőségben és magas értékű beltartalommal rendelkező berzencei szilva terem környékünkön. Az egészséges táplálkozás elhagyhatatlam eleme a normál vagy dióval illetve mandulával tűzdelt aszalvány.

Méz: kézműves technológiával készült vegyes és fajtamézek várják az ínyenceket. Kiemelkedő az akácméz minősége és a különböző ízesített mézeké is, mint például a fahéjas, gyömbéres, levendulás, zsályás, stb.

Gyümölcslekvárok: különböző gyümölcsökből házi technológiával készített dzsemek; szilva, sárgabarack, meggy, alma. A Zemplén Ízei termelői boltjában a lekvárokon kívül, az itt készült gyümölcsleveket is megkóstolhatja.

Gyümölcspálinkák: Az ide látogatók a szállásadóik vendégasztalánál kóstolhatják meg a helyi gyümölcsből, helyben készült pálinka különlegességeket, mint szilva, barack, birs, és som.

Bor: Településünket 1731.-ig a tokaji borvidék részeként tartották számon, a zárt borvidék kialakítása után is került a fonyi borokból a kassai és krakkói piacra. Napjainkban az Örömvölgyi – pincékben van lehetőség hegyaljai borok élvezetére.

Kocsma: Gergelyhegyi Vendégváró (Fő út 3.)

FGK konyha – étkezde: (Templom út 2.)

A képre kattintva, behívhatja az aktuális étlapot, heti menü kínálatokat