Fony – Fehér-kúti erdészház (Zöld jelzés)

Táv: 5,5 km
Emelkedés: 438 m , lejtés 110 m
Indulási pont: Fony Kossuth út a Zöld jelzés kezdőpontja ( Figyelem két Kossuth út van településünkön, a Zöld jelzés a páros számozású úton található!)
Nehézségi fokozat: II. kategória, könnyen teljesíthető idősebb természetjárók, és gyermekek számára is. A szintkülönbség viszonylag egyenletes eloszlású.
Célinformáció: Az erdészház jelenleg vadászházként működik, vendégeket nem fogad! Ital és étel beszerzésére nincs lehetőség.

A Zöld jelzés kezdőpontja, Fony Kossuth út
Fony, Kossuth útA páros számozású Kossuth út, a Zöld jelzés indulási pontja. A rövid útszakaszon 2 utcai kútnál van lehetőség vízvételre.
Kavicsos házA Zöld jelzésen a “Kavicsos Ház” mellett megyünk el. A baloldali hegylábi réten mintegy 450 méterre található egy valamikori kovakő fejtő.
táv: 0,78 km, magasság: 293 m
Bors-forrásMásik nevén Rezső bácsi kútja.
táv: 1,8 km, magasság: 437 m
Sárga jelzésA 2,7 km-es távnál 515 m magasságban keresztezzük a Sárga jelű turistautat.
VadlesVadászles mellett haladunk el a táv 2,9 km -él, magasság: 526
Tovább haladva a Zöld jelzésen keresztezünk néhány jelzés nélküli ösvényt, ügyeljünk az elágazásoknál, hogy a zöld jelzésen maradjunk!
Szén-hely pusztaA Zöld jelzésen maradva, a 4,7 km-es távnál érünk fel a Szén-hely pusztához, magasság: 643 m
Szerencs-patak forrásSzerencs-patak forrás (táv: 5.1 km, magasság: 619 m)
MedvemarásTáv: 5,2 km, magasság: 612 m. A Medvemarásnál érjük el a Piros turista utat, balra tartva haladunk tovább immáron a Zöld, Piros jelzés közös szakaszán
Fehér-kútFehér-kút 5,5 km gyaloglás után érjük el végcélunkat a Fehér-kúti erdészházat, magasság 598 m. Innen további turistautak indulnak ki. Fehér-kút forrásvize iható.
Fehér-kúti erdészház