Vízrajz

Fony térsége forrásokban és felszíni vízfolyásokban gazdag, de a patakok vízhozama egyenetlen. Az itt eredő patakok és csermelyek vizét többnyire a Fony külterületén fakadó és Hejcén átfolyó Szerencs-patak gyűjti össze és vezeti Szerencsnél a Taktába. Természtes képződményű manapság is vízzel telt tó, nincs a településen, két -három mesterségesen kialakított víztározó magán területeken helyezkedik el és mezőgazdasági célokat szolgálnak, a horgászat ebből adódóan nem lehetséges rajtuk. 

Fonyban már nincs melegvizes forrás, de a közeli Korlát település bír egy termál forrással (Topolca), amit azonban nem hasznosítanak, a vízhozam minden bizonnyal kiszolgálna egy kismedencéjű fürdőházat.   A legközelebbi fürdőzési lehetőség Szerencsen és Sárospatakon található. Az erdőbényei termálfürdő jelenleg nem üzemel.

Fony belterületi vízfolyásai; Bors-patak, Traktakút patak (e patak, és a Felső-forrás forrásvizét ihatjuk a Főtéren található csurgó-kúton), Szilaska patak (Tubujka), Hideg-patak (napjainkra kiszáradt, nagy esőzések idején „életre kel”). Külterületi vizek; Malom patak (Arka patak), Kecskeszakáll árok (Németszeri patak időszakos vízfolyás, esősidőben „életrekel”), Kis patak, Nagy patak, Fekete patak, Szerencs patak, Korha patak (a Szerencs patakba ömlik, Hejce fölött) Kacsás-tó (vizenyős- mocsaras terület), Csörgő-patak, Péter-László-patak,

Források: Felső-forrás, Bors-kút (Rezső bácsi kutja), Soltész-kút, Hegyközti-forrás (Korha patak), Rivnyák-kút, Vár-forrás,  Omlás-kút, Omláskút-forrás, Omláskút alatti-forrás, Bodnár-kút, Szabó-kút, Fehér-kút.