Vízrajz

Fony térsége forrásokban és felszíni vízfolyásokban gazdag, de a patakok vízhozama egyenetlen. Az itt eredő patakok és csermelyek vizét többnyire a Fony külterületén fakadó és Hejcén átfolyó Szerencs-patak gyűjti össze és vezeti Szerencsnél a Taktába. Természetes képződményű manapság is nyílt vízfelülettel rendelkező tó, nincs a településen, (a Kacsás-tó teljes felülete növénnyel sűrűn benőtt), három mesterségesen kialakított, kisebb víztározó magán területeken helyezkedik el és mezőgazdasági célokat szolgálnak, a horgászat ebből adódóan nem lehetséges rajtuk. 

Fonyban mintegy 30 éve már nincs melegvizes forrás, a forráskutat betömték, de a közeli Korlát település bír egy termál forrással (Topolca), amit azonban nem hasznosítanak, a vízhozam minden bizonnyal kiszolgálna egy kismedencéjű fürdőházat.   A legközelebbi fürdőzési lehetőség Szerencsen és Sárospatakon található. Az erdőbényei termálfürdő jelenleg nem üzemel.

Fony belterületi vízfolyásai; Bors-patak, Traktakút patak, Szilaska patak (Tubujka), Hideg-patak (napjainkra kiszáradt, nagy esőzések idején „életre kel”).

Külterületi vizek; Malom patak (Arka patak), Kecskeszakáll árok (Német-szeri patak időszakos vízfolyás, esősidőben „életrekel”), Kis patak, Nagy patak, Fekete patak, Szerencs patak, Korha patak (a Szerencs patakba ömlik, Hejce fölött) Kacsás-tó (vizenyős- mocsaras terület), Csörgő-patak, Péter-László-patak,

Források: Felső-forrás (ennek vize táplálja a Főtér csurgókútját), Bors-kút (Rezső bácsi kutja), Soltész-kút, Hegyközti-forrás (Korha patak), Rivnyák-kút, Vár-forrás,  Omlás-kút, Omláskút-forrás, Omláskút alatti-forrás, Bodnár-kút, Szabó-kút, Fehér-kút.